Onze teams

Afhankelijk van de activiteit worden één of meer van deze teams, of een paar vrijwilligers uit één van de teams, gevraagd om mee te denken en of mee te helpen. Soms met alleen maar een appje, maar voor grotere activiteiten wordt er heel wat af vergadert. En als je geen tijd of geen zin hebt, doe je aan een

activiteit gewoon niet mee, per slot van rekening is het wel vrijwilligerswerk! Maar niet op het laatste moment zonder afmelding afhaken, dan laat je je medevrijwilligers in de kou staan. En nieuwe of herintredende vrijwilligers zijn altijd welkom. Via de website of bij een activiteit kun je je altijd aanmelden.

Het Bouwteam

Het bouwteam is een groep heel handige vrijwilligers die voor activiteiten zoals de Spooktocht helpen om acts bouwkundig te realiseren, maar uiteraard ook oplossingen bedenken voor andere technische uitdagingen. Hoe maak je van een boot een Sinterklaas-boot? Hoe krijg je een kerstboom op het Dorpsplein? Bij de Classicrace moet er van alles gebeuren. Feestverlichting, hekken voor afzettingen, volle kratjes, geen enkele uitdaging gaat het bouwteam uit de weg ;) En het belangrijkste: het is leuk om samen dingen voor elkaar te krijgen.

Deco/Schmink/Facilitair Team

We hebben voor alle activiteiten zo nodig een catering team, een schmink -en kleding team en ook een deco team. Tijdens onze evenementen is het natuurlijk belangrijk en ook gezellig dat er goed voor alle vrijwilligers gezorgd wordt met koffie of thee of ander drankje en daarbij natuurlijk ook een lekkere lunch of avondmaal . Het catering team verzorgt gedurende de dag voor alle vrijwilligers een hapje en drankje en ook tijdens een aantal activiteiten ook voor de deelnemers, denk bv aan de Spooktocht.Dit soms tot diep in de nacht … dat maakt ook een evenement natuurlijk. En bij de meeste evenement die Promotie Winsum organiseert wordt er ook verkleed en geschminkt om zo de figuren te creeeren die er nodig zijn, zoals bij bv de Sprookjestocht. Ook hierbij hebben we een grote groep mensen die ervoor zorgen dat iedereen in de kleding komt en op een prachtige manier geschminkt wordt. Soms oefenen we vooraf en ook zijn we vooraf druk bezig met combineren van leuke outfits. En vooraf is er natuurlijk voor bouwteam en deco team veel te doen vaak. Decors maken, bouwwerken en kleinere aankleding en versiering. Het grote geheel laten we over aan de bouwmannen, maar voor de versiering, aankleding, verlichting en nog meer leuke decoratie knutselen we wat af met ons deco team. Gezellig samen op een avond of overdag leuke dingen frutselen en creëren .

Winsum op het water

Eén van de gezamenlijke initiatieven is Winsum op het Water. Samen met jeugdsozen de Pluu en de Zolder willen we een spattende dag met, in en om het water organiseren.