Keuring Motorraces 2023

Voor de races op zondag aan hebben we zaterdag eerst een motorkeuring met muziek, hapje, drankje en gezelligheid.

Tijd: van 19:00 tot 22:00 uur

Locatie: Dorpsplein

De motorkeuring is een belangrijk onderdeel van elke motorrace, inclusief de Classicrace in Winsum. De keuring is bedoeld om ervoor te zorgen dat alle deelnemende motoren aan bepaalde veiligheidsnormen voldoen, en dat ze geschikt zijn om deel te nemen aan de race.

De motorkeuring bij de Classicrace in Winsum wordt meestal uitgevoerd op de zaterdagavond voor de race op zondag, dus voordat de eerste motorfietsen de baan op gaan. De keuring wordt gedaan door deskundige monteurs die ervoor zorgen dat de motoren veilig zijn en voldoen aan de regels en voorschriften van de race.

Tijdens de motorkeuring wordt de motorfiets op verschillende punten gecontroleerd. Zo wordt er onder andere gekeken naar de remmen, de banden en de algemene staat van de motor. Ook wordt er gecontroleerd of de motor aan bepaalde geluidsnormen voldoet, om geluidsoverlast te voorkomen.

Als de motorfiets niet aan bepaalde eisen voldoet, kan deze worden afgekeurd voor de race. De coureur krijgt dan de kans om de nodige reparaties of aanpassingen aan de motor uit te voeren, zodat deze alsnog kan worden goedgekeurd voor de race.

Het doel van de motorkeuring is om de veiligheid van de deelnemers en toeschouwers te waarborgen. Door de motoren te keuren en ervoor te zorgen dat ze aan bepaalde veiligheidsnormen voldoen, wordt de kans op ongelukken en ongelukkige incidenten verminderd.

De motorkeuring bij de Classicrace in Winsum is dan ook een belangrijk onderdeel van het evenement. Door de keuring serieus te nemen en ervoor te zorgen dat alle motoren aan de juiste eisen voldoen, kan de race op een veilige en verantwoorde manier plaatsvinden en kunnen de deelnemers en toeschouwers optimaal genieten van het evenement.

Deze keuring op het Dorpsplein wordt muzikaal begeleid en voor een hapje en een drankje kun je terecht bij de omliggende horeca.