Classic Race Winsum 2023

Spectaculaire demonstratie van klassieke Motor-rensport

Tijd: van 13:00 tot 18:00 uur

Locatie: Aanleg Winsum

Classic Race Winsum

De jaarlijkse classicrace in Winsum is een bijzonder evenement dat jaarlijks veel bezoekers trekt. Dit evenement is inmiddels uitgegroeid tot een begrip in de regio en ver daarbuiten. Tijdens deze race worden klassieke motoren getest op hun snelheid en wendbaarheid op een speciaal aangelegd parcours.

In samenwerking men met het Classic Racing Team (CRT) organiseert Promotie Winsum een demonstratie van de motor-wegracesport zoals die verreden werd in de periode tussen de Tweede Wereldoorlog en het begin van de 70-er jaren. Optisch kenmerk: geen schijfremmen!

De race wordt gereden op een tijdelijk parcours dat speciaal voor het evenement wordt aangelegd op het Aanleg. Het parcours bestaat uit een aantal snelle bochten en rechte stukken waar de coureurs hun vaardigheden kunnen tonen.

De deelnemers aan de classicrace komen vanuit het hele land en zelfs daarbuiten. Het is een bijzondere ervaring om op de klassieke motoren te rijden en te zien hoe deze prachtige machines zich op het parcours gedragen. Er zijn verschillende klassen waarin gereden wordt, afhankelijk van de cilinderinhoud en soms het bouwjaar van de motoren.

Het evenement trekt niet alleen veel coureurs, maar ook veel bezoekers. Mensen komen vanuit de hele regio om te genieten van de race en de unieke sfeer die er hangt. Er is altijd veel gezelligheid en er is volop gelegenheid om te genieten van lekker eten en drinken. Ook voor kinderen is er van alles te beleven, zoals een springkussen en andere leuke activiteiten.

Veiligheid is uiteraard een belangrijk aandachtspunt bij de classicrace. De organisatie zorgt er dan ook voor dat er voldoende veiligheidsmaatregelen zijn genomen om het evenement zo veilig mogelijk te laten verlopen. Zo is er voldoende afzetting om het parcours, zijn er ambulance- en EHBO-diensten aanwezig en wordt er streng toegezien op de naleving van de regels.

De classicrace is niet alleen een leuk evenement voor motorliefhebbers, maar ook voor mensen die gewoon op zoek zijn naar een gezellig dagje uit. Het evenement wordt altijd goed georganiseerd en trekt ieder jaar weer meer bezoekers. De classicrace is dan ook een echte aanrader voor iedereen die van motorsport houdt, of gewoon van een gezellige sfeer en lekker eten en drinken