Theater Pannenkoek speelt 'Kom uit die kraan!' in de Blauwe Schuit

Op zaterdag 5 oktober a.s. om 15.30 uur speelt theater Pannenkoek 'Kom uit die kraan!' (2+)  naar het bekroonde boek van Tjibbe Veldkamp en Alice Hoogstad in Cultureel Centrum de Blauwe Schuit in Winsum. 

Theater Pannenkoek.png

Niet betreden. Levensgevaarlijk op de bouwplaats! Bart is juist razend nieuwsgierig. Prachtig die hijskraan en die cementwagen, maar het mag niet... Tóch kruipt hij onder het hek door. Waarom Bart? Pas op!

Een voorstelling over iets doen wat eigenlijk niet mag, op een bouwplaats.

De voorstelling duurt 30 minuten en de entree is € 5,00 p/p voor grote en kleine mensen boven de 2 jaar oud. De kaartjes kunnen weer gereserveerd worden door een mailtje te sturen naar  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Jeugdvoorstelling KANOET over de wonderen van de vogelwereld en vogelgekke vaders 

Zondag 29 september a.s. om 14.30 uur speelt theater- en dansindustrie Garage TDI de prachtige jeugdvoorstelling Kanoet (6+) in Cultureel Centrum de Blauwe Schuit in Winsum.

Schermafbeelding 2019-09-09 om 12.33.10.png

'Kanoet' is een coproductie van Stichting Pier21 met Garage TDI. In samenwerking met organisaties uit
de wereld van de natuur en natuureducatie. Een prachtige voorstelling die ervoor zorgt dat kinderen met andere ogen naar de natuur kijken. 

Acteur Theo Smedes, bekend van de jeugdtheatervoorstelling 'Tomke', speelt de rol van Mient. Een jongen wiens vader onderzoek doet naar wadvogels en die ervan droomt zelf te kunnen vliegen. Het decor bestaat onder andere uit een grote verzameling opgezette vogels die voorkomen in het Waddengebied en de hele wereld over vliegen. Zoals de kanoet, rotgans, drieteenstrandloper, rosse grutto en lepelaar. De kinderen leren over het wonderlijke gedrag van wadvogels, de connectie van ons waddengebied met Afrika en Siberië en de samenhang tussen verschillende ecosystemen. En over de kracht om op eigen vleugels je weg te vinden. 

Mient bereidt een presentatie van zijn vader voor over waddenvogels. Hij heeft alle opgezette vogels en spullen van het wad alvast klaargezet, maar zijn vader komt maar niet opdagen. Mient staat er alleen voor. Hij probeert – met hulp van de kinderen uit het publiek – het verhaal van zijn vader zo goed mogelijk na te vertellen. Gelukkig heeft vader hem veel geleerd, maar kon hij hem nog maar een paar dingen vragen... 

Uiteindelijk krijgt hij op verrassende wijze toch even contact met zijn vader. Hij blijkt op de Siberische toendra te zitten, bij een nest jonge kanoeten! Het is duidelijk dat zijn vader te laat gaat komen voor de presentatie, maar Mient bewijst dat hij zich - net zoals de kanoetenkuikens - goed alleen kan redden. En dat als hij geen antwoord op zijn vragen krijgt, hij altijd nog zijn inlevingsvermogen en verbeelding heeft. 

De 'digitale rol' van de vader wordt gespeeld door een echte professor, Theunis Piersma, hoogleraar trekvogelecologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. 

Kaarten kosten € 5,00 p.p. en kunnen worden besteld via www.deblauweschuit-winsum.nl.

Meer informatie? www.garagetdi.nl

Burendag in het Hooge Heem

Op zaterdag 28 september a.s. van 14.00 tot 17.00 uur viert COSIS Burendag in het Hooge Heem in Winsum. 

 


Cliënten en omwonenden organiseren deze burendag een gezellige rommelmarkt in het Hooge Heem. 

Mocht u ook geïnteresseerd zijn in een tafel waarop u uw spulletjes te koop kan aanbieden, dan kunt u contact opnemen met Simonique Kraandijk via  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Toegang en deelname is gratis en buren, niet-buren, jong en oud, iedereen is van harte welkom, ook gewoon voor een kopje koffie of thee met wat lekkers.

Burendag is een jaarlijks terugkerend feest. Het is een dag waarop je gezellig samenkomt en waarbij veel mensen iets goeds of leuks doen voor en met elkaar. De bedoeling is dat de Burendag mensen dichter bij elkaar brengt en wordt ondersteund door het Oranje Fonds.

De SKKW begint het nieuwe seizoen met een optreden van Linde Nijland en Bert Ridderbos.

> Zaterdag 14 september 2019 - De Hoogte, Winsum, 20.30 uur

€ 12 (Vrienden van de SKKW € 10)

Kaarten reserveren via  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , vanaf zaterdag 7 september bij Sporthuis Winsum in Winsum en 's avonds aan de zaal (zolang de voorraad strekt).

Concert

Het muziektijdschrift Heaven noemt Linde 'de beste folkzangeres van Nederland'. Ze heeft een kristalheldere stem en brengt haar prachtige liedjes in Keltische en Americana-stijl al jarenlang in binnen- en buitenland. Daarbij zingt ze zowel eigen repertoire als folk, streektaal en popnummers uit de jaren 60 en 70 die ze geheel op eigen wijze uitvoert. Internationaal werd Linde bekend door het zangduo Ygdrassil en haar programma rond de Britse zangeres Sandy Denny. Ze toert regelmatig in onder andere Engeland en Schotland.

Bert is een veelzijdig multi-instrumentalist en bespeelt afwisselend gitaren, cittern, banjo en accordeon. Voor zijn samenwerking met Linde speelde hij in de Groningstalige band Törf. Hij is afgestudeerd aan het conservatorium en weet als geen ander een unieke sfeer neer te zetten. Samen maakten de twee musici onder meer een avontuurlijke muzikale reis per Landrover over land naar Bhutan en op het moment werken ze beide aan een nieuw album dat in 2020 uit komt. Bij dit concert brengen ze onder andere een voorproefje van dit nieuwe werk, maar ook vertrouwd materiaal. Een avond met Bert en Linde is een echte belevenis, intiem maar ook avontuurlijk.

Linde en Bert speelden al eerder succesvol in Winsum, onder andere met hun programma Winterliederen samen met Henk Scholte.

Het zilveren hart start na de herfstvakantie met diverse cursussen voor kinderen in de Blauwe Schuit te Winsum.

 

De cursussen en trainingen worden verzorgd door Gieneke Nuijten; een betrokken, enthousiaste en professionele docent. Gieneke is sinds zeven jaar de trotse eigenaresse van Het Zilveren Hart. Zij is opgeleid tot gecertificeerd Rots & Water trainer, docent Baby & Peutermassage, Kinderyoga, en Sherborne Bewegingsspel. Daarnaast is zij werkzaam als Gastouder in Garnwerd.

De onderstaande cursussen starten per 1 november 2019

* Babymassage & Yoga
* Peutermassage & Yoga
* Kinderyoga
* Tieneryoga
* Weerbaarheidstraining voor kinderen.

Voor meer informatie en/of aanmelding:
Gieneke Nuijten
www.hetzilverenhart.nl

Beste mensen,

Vorige week hebben we jullie begrip gevraagd voor het uitstellen van ons evenement Winsum op het Water.

Dit evenement was een project van de jeugdsozen De Pluu en De Zolder in Winsum in samenwerking met Winsum Vitaal, Mensenwerk Hogeland en Promotie Winsum.

Aangezien het niet goed was gegaan met de vergunningaanvraag, heeft het WohW-team aan de gemeente het Hogeland voorgesteld het evenement samen te voegen met het “Back to the 50ths themafeest en De Gondelvaart” op 21 september 2019. Zij gingen hiermee akkoord, mits er de volgende dag een meer dan complete aanvraag inclusief veiligheidsplan werd opgestuurd.

Van af dat moment is het WohW-team als een razende aan de slag gegaan om dit voor elkaar te krijgen. En, ………. dit is gelukt, ………… dachten wij.

Helaas worden er dusdanig hoge eisen gesteld dat dit niet in één dag was te realiseren. De vergunning en bijbehorende bijlagen was op tijd en het veiligheidsplan op het allerlaatste nippertje.

Op zondag avond (2 dagen nadien) is het meer dan uitgebreide draaiboek van het samengestelde evenement nog ingeleverd ter verduidelijking van alles. Je zou denken dat één of twee dagen (het weekend) niet uitmaakt.

Helaas, regels zijn regels en het blijkt nu dat men niet akkoord gaat. Reden: de veiligheidsinstanties hebben niet voldoende tijd om hun goedkeuring aan het evenement te kunnen geven.

Het gehele samengestelde evenement kan daarom geen doorgang vinden.

Geen Winsum op het Water, geen Back to the 50ths themafeest, geen Gondelvaart.

 

Het enige waterspektakel wat nu nog plaatsvindt zijn de waterlanders die rijkelijk stromen door deze enorme teleurstelling.

Onze oprechte excuses aan allen die zich hierop hadden verheugd.

Jeugdsoos De Pluu,

Jeugdsoos De Zolder,

Winsum Vitaal,

Mensenwerk Hogeland,

Promotie Winsum

Dubbel(dorp) en Dwars: culturele markt Winsum-Obergum

Op 14 september wordt er tussen 10.00 en 17.00u. een culturele markt georganiseerd in Winsum-Obergum met als titel Dubbel(dorp) en Dwars. Op diverse “Plekken van plezier”, het thema van de Open MonumentenDag van dit jaar, zullen culturele organisaties en ondernemers, kunstenaars en musici zich presenteren. Zo krijgt u niet alleen een indruk van hun werkzaamheden en (cursus)aanbod, maar kunt u zich ook opgeven voor diverse cursussen of zich aanmelden voor vrijwilligerswerk. De lokale horeca biedt u ondertussen een drankje en een hapje in een feestelijke sfeer.

De volgende monumenten zijn die dag in ieder geval betrokken: de Nicolaaskerk, de voormalige Synagoge, de Centrumkerk, de Openbare Bibliotheek, de beide Molens en het Gemeentehuis. Tevens zijn er activiteiten in en rond het KinderBoekenHuis, De Hoogte en de Blauwe Schuit. Een ieder die op cultureel en vormend gebied actief is in Winsum-Obergum en zich die dag zich presenteren kan zich tot 1 juli a.s. melden, zodat er in overleg een passende plek kan worden gevonden.

Voor inlichtingen en aanmeldingen voor deelname aan deze culturele markt: KinderBoekenHuis, Kerkpad 2, 9951 EP Winsum, 0595-443663 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Voor actuele informatie: www.facebook.com/Kinderboekenhuis/

Nadara Gypsy Wedding Band geeft ''Dank je wel –  Mulţumesc mult concert" in de Blauwe Schuit

Op 15 juni a.s. om 20.00 uur speelt de Nadara Gypsy Wedding Band in Cultureel Centrum de Blauwe Schuit in Winsum en dit belooft in een echte zigeunerbruiloft te worden.

Eerste speelt de band authentieke Roma (zigeuner) muziek uit Transylvanië (Hongaars-Roemenië) en de muzikanten wisselen deze muziek af met authentieke bruiloftsmuziek uit hun eigen dorp Csávas (Roemeense naam: Ceuas). Daarna komen de Hongaarse en de zigeuner csárdás aan bod. Dit belooft een de sfeer van een heuse zigeunerbruiloft te worden (uit Transylvanië).

Ference Lambor (Tocila), de primás, wil in dit concert duidelijk maken dat hij dankbaar is voor de initiatieven in hun regio vanuit de provincie Groningen: Mulţumesc mult. Tocila: ''Na het concert spelen we graag nog even verder in de foyer''. Grande theaters of intieme zalen, het maakt ons niet uit. Onze muziek is voor zigeunerbruiloften en dansen zit in ons bloed".

Nadara Gypsy Wedding Band behoort tot de top 3 van zigeunerorkesten uit Transsylvanië.  Een voorstelling van Nadara is niet denkbaar zonder het opzwepende, spectaculaire zigeunerdansen. Het repertoire deze avond bevat de oorspronkelijke zigeunermelodieën en natuurlijk ook gypsy muziek van naburige volkeren. Met deze typische zigeunermuziek worden de dagelijkse beslommeringen weg gedanst in Hongaars-Roemenië. De naam Nadara betekent dan ook veelzeggend, in de zigeunertaal: "houd moed!"

Nadara maakte voor deze tour een Benefiet-cd: Cigány Bíro, waarmee het eigen Schoolproject wordt gesponsord. De muzikanten vertellen u, na het concert, graag over dit project.

Dankzij haar eigentijdse en opzwepende gipsy beat veroverde Nadara eerst de lokale bruiloftsmarkt in Transsylvanië en daarna al 15 jaar de wereldmuziekpodia in geheel Europa, en Japan. De band behaalde grote successen o.a. op het Sziget Festival in Budapest, het filmfestival in Cannes, het Internationaal Gipsy Festival in Tilburg en vele andere grote podia en festivals.

Kaarten kosten in de voorverkoop € 9,00 en aan de deur € 15,00. Reserveren kan via  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of 06-27020007

SCHAAPSCHEERDERSFEEST Hertenkamp de Borgstee Winsum​

Op zaterdag 25 mei a.s. van 11.00-16.00 uur wordt door Cosis op Hertenkamp de Borgstee in Winsum weer het jaarlijkse schaapscheerdersfeest georganiseerd.

Naast het op traditionele wijze scheren van een aantal schapen vanaf 13.00 uur, is er tussen 11.00 en 16.00 uur van alles te doen. Van ambachten tot leuke kraampjes met unieke handgemaakte producten en streekproducten en leuke activiteiten voor kinderen, zoals schminken, knutselen en een springkussen.

Het wordt weer een leuk en gezellig feest en uiteraard kan er genoten worden van lekker eten en drinken.

De opbrengst van het schaapscheerdersfeest komt geheel ten​ goede aan het Hertenkamp De Borgstee

Beginnerscursus Bridge in de Blauwe Schuit Winsum,

Met ingang van donderdagavond 5 september a.s. start in Cultureel Centrum de Blauwe Schuit een beginnerscursus Bridge.

In 12 lessen leert u bridgen. De lessen worden gegeven door een gediplomeerde docent van de Nederlandse Bridgebond. Na het volgen van de cursus kan u tot de zomerstop gratis meespelen bij de bridgevereniging Winsum.

De cursus kost 70 euro. Dit is inclusief een les- en werkboek en het gratis meespelen tot de zomerstop bij bridgevereniging Winsum.

Meer info of aanmelden kan via Karen Janssen, telefoon 0595-423707 of email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Meedoen banner

Download agenda

Facebook

facebook promotiewinsum