WAARK

De SKKW organiseert:

WAARK

 

> Vrijdag 25 oktober 2019 - De Hoogte, Winsum, 20.30 uur

€ 14 (Vrienden van de SKKW € 12)

Kaarten reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., vanaf zaterdag 19 oktober bij Sporthuis Winsum in Winsum en 's avonds aan de zaal (zolang de voorraad strekt).

'Bevings'

'Bevings' is een bijzondere voorstelling over de actuele situatie in onze provincie, over het onderwerp dat alle Groningers bezighoudt: de gaswinning en de akelige gevolgen. Ach nee, niet over het gas, over de mensen die leven op dit gas.
Met dit requiem voor de slachtoffers geeft WAARK een stem aan de heftige maar niet altijd zichtbare emoties van de bewoners. Die je in wanhoop over de janboel soms hoort huilen van het lachen.

Annemarie Prins, actrice, schrijfster, regisseur en WAARK-maker van het eerste uur, regisseert de voorstelling. Het stuk wordt gespeeld door acht acteurs/actrices waarvan er enkele meespeelden in de allereerste WAARK-voorstelling in 1973.
De tekst wordt geschreven door acteur, schrijver en regisseur Gerardjan Rijnders (voormalig artistiek leider van Toneelgroep Amsterdam) en in het Gronings vertaald door schrijver en regisseur Ben Smit. Jan Meiborg is al bezig met de composities en zal de zangrepetities begeleiden.

Meedoen banner

Download agenda

Facebook

facebook promotiewinsum