Showband DOS wijzigt koers en verhuist naar Winsum

Na jarenlang succesvol te zijn geweest in de showbandsector heeft Showband DOS besloten dat het tijd is om een nieuwe weg in te slaan. Tijdens taptoe Roden werd de laatste veldshow gegeven. Dit werd door het publiek enorm gewaardeerd met een staande ovatie.

Showband DOS kijkt met trots terug op haar prestaties tot nu toe, waarbij meerdere nationale kampioenschappen zijn behaald en de band heeft deelgenomen aan vele grote taptoes. Absolute hoogtepunten hierbij waren het winnen van het Wereld Muziek Concours 2013 te Kerkrade en een 7e plek op de wereldkampioenschappen in Denemarken afgelopen seizoen.

De showbandsector krijgt het steeds zwaarder. Er worden, mede door de verminderde sponsoring, steeds minder taptoes georganiseerd. Daarnaast vergrijst het publiek van taptoes en zijn goede taptoe locaties lastig te vinden. Ook DOS kan dit uit eigen ervaring bevestigen en als antwoord hierop is er een nieuw concept ontwikkeld.

Showband DOS blijft zich richten op muziek en show, maar dan show op een andere manier. Hiermee zorgt de band ervoor dat de (nieuwe)leden plezier in hun hobby houden, maar dat er ook een breder publiek bereikt wordt. De band zal breder inzetbaar zijn en hierdoor op meerdere verschillende soorten evenementen publiek kunnen entertainen.

Bij deze nieuwe koers hoort een andere manier van repeteren. Was de band eerder veelal buiten te vinden op een sportveld of groot verhard terrein, nu zal er meer binnen worden gerepeteerd. In goed overleg is hierdoor besloten dat het beter is dat Showband DOS op zoek zou gaan naar een nieuw onderkomen, en de Gereformeerde kerk in Ulrum zal verlaten. Er is op veel locaties gekeken, maar binnen de gemeente De Marne is geen geschikte locatie gevonden.

Uiteindelijk is ervoor gekozen om te verhuizen naar Winsum. Vanaf 5 november zal de club daar iedere donderdagavond repeteren. Door deze verhuizing kan DOS tevens genieten van een betere bereikbaarheid en centralere ligging ten opzichte van de locatie in Ulrum.

Begin december zal de band een open repetitie houden in de Blauwe Schuit te Winsum. Op deze avond is iedereen welkom om te kijken en kennis te maken met de band en het nieuwe onderkomen. Speel je zelf een instrument, neem deze dan gewoon mee en schuif aan!

Meedoen banner

Download agenda

Facebook

facebook promotiewinsum