Johanna Ripperda, de vlam van Winsum

Op 20 juni 2015 speelt Johanna Ripperda, de vlam van Winsum op het Boogplein. Een openluchtvoorstelling, geproduceerd door Promotie Winsum en de Stichting Kulturele Kommissie Winsum. Het stuk is geïnspireerd door historische feiten uit de periode 1565-1581. Het is verrassend en verbazingwekkend welke rol Winsum en de Ripperda's speelden in de Ommelanden. In de felle strijd met de stadjers en in de 80-jarige oorlog. Daarin vochten de Katholieke Spanjaarden met Friese huurlingen tegen de Staatse opstandelingen, aangevoerd door de Oranjes en gesteund door de Ripperda's en Schotse huurlingen.

Iedereen die de schrijver en regisseur kent van de Neijoarsveziede van de SKKW, René Thedinga en Nico van der Wijk, weet dat het een stuk zal worden met een knipoog, met goede muziek en met verrassende vondsten.

De spelers zijn geselecteerd tijdens een auditie. Alle 30 acteurs en circa 20 figuranten komen uit Winsum en directe omgeving. Dat geldt ook voor de muzikanten, theatertechnici, decorbouwers, grimeurs, kleedsters en alle andere medewerkers aan deze grote productie. Er wordt invulling gegeven aan de slogan van Promotie Winsum: Positief Winsum, van, met én voor elkaar.

Krijg geen spijt, komt het zien!!

JOHANNA RIPPERDA,
DE VLAM VAN WINSUM
Zaterdag 20 juni 2015,
20.30 uur, Boogplein Winsum
Kaartjes:
www.skkw.nl / www.promotiewinsum.nl en bij drogisterij Jacob Kamst.

Deze voorstelling van Promotie Winsum en SKKW wordt mede mogelijk gemaakt door het Loket Leefbaarheid.

Meedoen banner

Download agenda

Facebook

facebook promotiewinsum