Op woensdagmiddag 18 december gaan we weer knutselen in de Blauwe Schuit te Winsum.

Het thema is zoals verwacht Kerst. Met een groep van maximaal 20 kinderen in de basischoolleeftijd gaan we aan de slag. Je kunt kiezen uit het maken van een kerststukje, een sfeerhuisje en ……… ? Wat dat laatste wordt is ook voor mij nog een verrassing, er zijn ook zoveel leuke dingen om te maken!

We starten om 14.30 uur en eindigen om 16.30 uur. Op iedere tafel staat ranja en lekkers klaar en ook voor de ouders die gezellig blijven plakken is er koffie of thee.

Opgave kan door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De knutselmiddagen worden georganiseerd door KIENevents hét adres voor de organisatie van en draaiboeken voor Kinderfeestjes, familiedagen, bedrijfsuitjes, etc. Voor meer informatie kijk op www.kienevents.nl

Tot ziens op woensdag 18 december, lokaal 23 in de Blauwe schuit.

Kina Werkman

Op donderdag 9 januari 2020 houdt kunsthistorica Margaret Breukink wederom een lezing in Cultureel Centrum de Blauwe Schuit in Winsum, dit keer over Monet, Tuinen van verbeelding. De lezing is een mooie Inleiding bij de gelijknamige tentoonstelling in het Gemeentemuseum Den Haag (12 oktober 2019 t/m 2 februari 2020). "Mijn ingrediënten voor een goede lezing zijn passie, humor, vertelkunst en prachtig beeldmateriaal", vertelt Margaret Breukink op haar website. De lezing begint om 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur.

Wie kent ze niet: de wereldberoemde waterlelies van Claude Monet (1840-1926)? Maar wie heeft deze kleurexplosies op doek in werkelijkheid gezien en zich verloren in de spiegelingen, niet meer wetende waar water begint en lucht ophoudt? In Nederland was de laatste grote tentoonstelling van Monet in 1986 in het Van Gogh Museum. Een groot deel van zijn beroemde 'tuinen', die een belangrijke impact hadden op kunstenaars als Rothko en Pollock, is zelfs nog nooit in Nederland vertoond. Hoog tijd voor een groots eerbetoon. In de expositie in het Gemeentemuseum Den Haag worden maar liefst veertig internationale topstukken bijeengebracht. Het schilderij Blauweregen uit de eigen collectie van het Gemeentemuseum is het stralende middelpunt.

Margaret Breukink heeft na haar studie kunstgeschiedenis in Utrecht ruime ervaring als docent opgedaan aan de Rijksuniversiteit Utrecht en aan de Vrije Academie voor Kunsthistorisch Onderwijs te Amsterdam. Dat maakt het voor haar mogelijk om het publiek op een gedegen, maar uiterst plezierige manier mee te nemen in de wondere wereld van de kunst. Als enthousiaste verhalenverteller verrijkt ze haar verhalen met uitstapjes naar literatuur, muziek, (sociale) geschiedenis, politiek en andere invloeden die van belang zijn om een kunstwerk en een kunstenaar in zijn tijd te kunnen plaatsen.

Kaarten

Kaarten voor de lezing zijn online te reserveren via www.deblauweschuit-winsum.nl en kosten 12,50 euro (incl. een consumptie) en 10 euro (incl. een consumptie) voor cursisten van het atelier van Marleen Bakker en Renate Martini in de Blauwe Schuit. De kaarten kunnen worden afgerekend aan de deur.

Excursie

Het atelier van Marleen Bakker en Renate Martini organiseert op zaterdag 18 januari 2020 een dagexcursie naar de Monet tentoonstelling in Den Haag. Hiervoor zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

> Zaterdag 14 december 2019 - De Hoogte, Winsum, 20.30 uur

€ 17 (Vrienden van de SKKW € 15)

Kaarten reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., vanaf zaterdag 7 december bij Sporthuis Winsum in Winsum en 's avonds aan de zaal (zolang de voorraad strekt).

'Uiteen'

Het leven heeft ze uit elkaar gedreven: de tweelingbroers Sander en Arnout Brinks van het muziekduo Tangarine. Ze delen nog altijd dezelfde tourbus en ze staan nog elke avond zij aan zij op het podium, maar hun levenswegen zijn van elkaar afgebogen. In 2017 hield de één zijn eerste kind in zijn armen, terwijl het huwelijk van de ander op hetzelfde moment stukliep. Het is voor het eerst in hun bestaan als eeneiige tweeling dat hun levens niet langer gelijk oplopen.

Deze wrange broederschap klinkt door in hun nieuwste theatertour 'Uiteen' en op hun album Because of You. Net als voor hun vorige plaat gingen ze voor opnames naar de stad Tucson in de Amerikaanse staat Arizona. Daar in het woestijngebied ondergingen ze een muzikale metamorfose: Tangarine is niet langer een loepzuivere folkband. Hun muziek is grilliger en meeslepender geworden.

De typische blood harmony in hun tweelingzang is gebleven, maar dit keer eisen de gitaren meer spreektijd op. Middenin vertrouwd klinkende Tangarine-liedjes worden ineens zijwegen ingeslagen. De harmonie wordt dan opengescheurd door scherpe gitaarpartijen en onrustige afdwalingen over muzikaal rotsachtig terrein. Dit is de soundtrack van hun ontregelde broederschap.

De cd Because of You verschijnt op 31 augustus 2018. Hij is de opvolger van de veelgeprezen albums There and back (2016), Move On (2014) en Seek & Sigh (2013). Het wordt de derde keer dat de twee broers in de theaters staan.

Fotograaf: Douwe Dijkstra

Op maandagavond 16 december a.s. om 20.00 uur speelt de Productiegroep Winsum "Als de dood" in Cultureel Centrum de Blauwe Schuit in Winsum.

Arts drs. B.E. Naut en haar assistente nemen u mee in de wereld van de angst.

Angst voor kleine ruimtes, grote hoogtes, het donker...

Angst om de controle te verliezen, angst voor het onbekende en mensen die anders zijn...

Angst voor een kwaadaardige buitenwereld of juist de kwaadaardigheid in jezelf...

Angst om er niet bij te horen, angst voor het oordeel van anderen, angst voor je eigen gedachten en gevoelens, angst voor eenzaamheid en angst voor de dood.

"Als de dood" is een tragi-komische montagevoorstelling geworden die gespeeld wordt door twaalf cursisten van de productiecursus Winsum. De voorstelling is ontstaan op basis van improvisaties van de spelers, gecombineerd met eigen teksten en teksten uit diverse toneelstukken. De meeste spelers hebben eerder een cursus acteren en/of scènetraining gevolgd. Sommige spelers hebben wel vaker opgetreden, voor anderen is het hun eerste voorstelling voor publiek...doodeng!!

Spel: Jannie Drijfhout, Eika Medema, Jannes Klaassen, Manou Bolhuis, Henk Thie, Corrie Siepe, Lisa de Vries, Lianne van Gemert, Iris Colijn, Peter Wening, Reinilde van der Sommen en Maaike Rinzema. Regie: Petra Agricola

Wees niet bang om deze voorstelling te missen en reserveer uw kaarten à € 5,00 op www.deblauweschuit-winsum.nl.

ADDANCE & MARISKA AMY presenteren u een avond met dans, live muziek en een grote dosis entertainment helemaal in het teken van kerst! Uitkijken naar kerst... waar denk jij dan aan?

Vrijdag 20 december wordt het VRIJDAG theater aan de Noorderbinnensingel in Groningen omgetoverd tot een winterwonderland en zaterdag 21 december om 20.00 uur vliegen de kerstmutsen door Cultureel Centrum de Blauwe Schuit in Winsum. Bent u erbij?

Addance is Annie Danhof Dance, haar danscarrière begon toen ze 5 was met ballet. Bij Veldwijk is ze begonnen met dansles geven, daarna met NIKE demoteam meervoudig NK's en WK'sgeworden en meegedaan met het wereldkampioenschap in Orlando. Ook heeft ze diverse (inter)nationale optredens gedaan en is ze op de Hanzehogeschool Groningen bewegen en muziek docente geweest. Haar eigen dansbedrijf in 2011 begonnen, waarbij ze vele choreo's in allerlei stijlen dans gemaakt heeft met hoogtepunten de shows in de Oosterpoort.

MARISKA AMY is Mariska Pronk, ook zij is begon al vroeg met dansen en zingen. Met addance heeft ze vele optredens gedaan met zang en dans, waaronder een aantal shows in de Oosterpoort Groningen. Zowel als solist als samen met anderen maakt ze van elk nummer weer iets moois. Op dit moment studeert ze aan de MusicAllFactory in Tilburg, is ze de leadzangeres in de Iconic Dinnershow en speelt ze samen met andere dames een eigen geschreven humoristische voorstelling over "de vrouw van nu".

Samen met de danseressen van ADDANCE en de heren van de band PLAN B maken we er een intieme kerstavond van. De avond zal gevuld zijn met dans en zang over het kerstfeest en familie. Zie bijgevoegde flyer voor meer informatie.

Wil je erbij zijn? Bestel je kaarten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op donderdagavond 19 december a.s. van 19.30- 22.00 uur kunt u in Cultureel Centrum de Blauwe Schuit de workshop, Verlies verwerken! volgen en een "Hart onder de riem J-auw boek" maken. Deze workshop wordt georganiseerd door Astrid Bolt van Hartenbomen.

Rond de feestdagen voelt het vaak wat r-auwer. Extra steun, troost, kan dan fijn zijn. Dat willen wij u graag bieden. Voor deze workshop hoeft u niet te kunnen tekenen, 'mooi' schrijven, dichten ... Alle creativiteit is goed! Het gaat erom dat u naast het woord, ook beeldend het verlies een andere plek mag en kan geven. Daarin is humor ook welkom, dat geeft lucht aan het hart!

Ik, jij, wij doen er toe in Verlies verwerken!

Wij zorgen voor koffie/thee, iets lekkers, creatieve materialen en zakdoeken.

De workshop is gratis en bedoeld voor vrouwen van 30 jaar en ouder.

Informatie en/of aanmelden? www.hartenbomen.nl

Op donderdagavond 19 december a.s. van 19.30- 22.00 uur kunt u in Cultureel Centrum de Blauwe Schuit de workshop, Verlies verwerken! volgen en een "Hart onder de riem J-auw boek" maken. Deze workshop wordt georganiseerd door Astrid Bolt van Hartenbomen.

Rond de feestdagen voelt het vaak wat r-auwer. Extra steun, troost, kan dan fijn zijn. Dat willen wij u graag bieden. Voor deze workshop hoeft u niet te kunnen tekenen, 'mooi' schrijven, dichten ... Alle creativiteit is goed! Het gaat erom dat u naast het woord, ook beeldend het verlies een andere plek mag en kan geven. Daarin is humor ook welkom, dat geeft lucht aan het hart!

Ik, jij, wij doen er toe in Verlies verwerken!

Wij zorgen voor koffie/thee, iets lekkers, creatieve materialen en zakdoeken.

De workshop is gratis en bedoeld voor vrouwen van 30 jaar en ouder.

Informatie en/of aanmelden? www.hartenbomen.nl

Op donderdag 19 december a.s. om 18.00 uur kunt u in Cultureel Centrum de Blauwe Schuit in Winsum wederom gezellig aanschuiven bij het kookproject "Koken in een andere keuken".

Regelmatig wordt er op een donderdagavond gezellig samen gegeten in de Blauwe Schuit. Deze keer doen we dat in kerstsfeer.

Iedereen is van harte welkom om voor een kleine bijdrage van € 5,00 te komen genieten van een gezamenlijke, gezellige en heerlijke maaltijd, bereid door kok Symon Zijlstra. Helpen mag, maar hoeft niet.

Eet u graag gezellig met andere mensen? Meld u dan aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-12342434

Gertjan Piek

 

> Zaterdag 23 november 2019 - De Hoogte, Winsum, 20.30 uur

€ 12 (Vrienden van de SKKW € 10)

Kaarten reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., vanaf zaterdag 16 november bij Sporthuis Winsum in Winsum en 's avonds aan de zaal (zolang de voorraad strekt).

'Zelfportret'

Een theatrale muziekvoorstelling met Nederlandse chansons.

Eigenlijk zegt elke vorm van kunst iets over de maker ervan. Een zelfportret dus. Zo ook de chansons in deze voorstelling. 'Zelfportret' is na 'Daar in de Verte' (2012) de tweede theatervoorstelling van Gertjan Piek. In deze voorstelling wordt hij op piano begeleid door Jan Meiborg. De voorstelling volgt de liedjes en deze volgen Gertjan zijn hart. Dan gaat het natuurlijk over de liefde. Maar ook over deze tijd waarin zo veel lijkt te veranderen. Een uitstapje naar nostalgie of een vreemde taal is dan geen antwoord. Maar het voelt goed en is van alle tijden.

Het bestuur van TAA Groningen nodigt u van harte uit voor haar

 

 

NAJAARSFAIR

 

 

De verkoop staat in het teken van de komende feestdagen met veel nieuwe, maar ook de vertrouwde TAA artikelen.

 

ZATERDAG 23 NOVEMBER 2019

VAN 11.00 UUR TOT 15.00 UUR

 

KERKSTRAAT 12 IN WINSUM

 

WWW.TESSELSCHADE-ARBEIDADELT.NL

 

INTERIEUR & LIFESTYLE

SINTERKLAAS & KERST, KIDS & MEER

 

ENTREE GRATIS. PINNEN MOGELIJK.

Meedoen banner

Facebook

facebook promotiewinsum