Dubbel(dorp) en Dwars: culturele markt Winsum-Obergum

Op 14 september wordt er tussen 10.00 en 17.00u. een culturele markt georganiseerd in Winsum-Obergum met als titel Dubbel(dorp) en Dwars. Op diverse “Plekken van plezier”, het thema van de Open MonumentenDag van dit jaar, zullen culturele organisaties en ondernemers, kunstenaars en musici zich presenteren. Zo krijgt u niet alleen een indruk van hun werkzaamheden en (cursus)aanbod, maar kunt u zich ook opgeven voor diverse cursussen of zich aanmelden voor vrijwilligerswerk. De lokale horeca biedt u ondertussen een drankje en een hapje in een feestelijke sfeer.

De volgende monumenten zijn die dag in ieder geval betrokken: de Nicolaaskerk, de voormalige Synagoge, de Centrumkerk, de Openbare Bibliotheek, de beide Molens en het Gemeentehuis. Tevens zijn er activiteiten in en rond het KinderBoekenHuis, De Hoogte en de Blauwe Schuit. Een ieder die op cultureel en vormend gebied actief is in Winsum-Obergum en zich die dag zich presenteren kan zich tot 1 juli a.s. melden, zodat er in overleg een passende plek kan worden gevonden.

Voor inlichtingen en aanmeldingen voor deelname aan deze culturele markt: KinderBoekenHuis, Kerkpad 2, 9951 EP Winsum, 0595-443663 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Voor actuele informatie: www.facebook.com/Kinderboekenhuis/

Nadara Gypsy Wedding Band geeft ''Dank je wel –  Mulţumesc mult concert" in de Blauwe Schuit

Op 15 juni a.s. om 20.00 uur speelt de Nadara Gypsy Wedding Band in Cultureel Centrum de Blauwe Schuit in Winsum en dit belooft in een echte zigeunerbruiloft te worden.

Eerste speelt de band authentieke Roma (zigeuner) muziek uit Transylvanië (Hongaars-Roemenië) en de muzikanten wisselen deze muziek af met authentieke bruiloftsmuziek uit hun eigen dorp Csávas (Roemeense naam: Ceuas). Daarna komen de Hongaarse en de zigeuner csárdás aan bod. Dit belooft een de sfeer van een heuse zigeunerbruiloft te worden (uit Transylvanië).

Ference Lambor (Tocila), de primás, wil in dit concert duidelijk maken dat hij dankbaar is voor de initiatieven in hun regio vanuit de provincie Groningen: Mulţumesc mult. Tocila: ''Na het concert spelen we graag nog even verder in de foyer''. Grande theaters of intieme zalen, het maakt ons niet uit. Onze muziek is voor zigeunerbruiloften en dansen zit in ons bloed".

Nadara Gypsy Wedding Band behoort tot de top 3 van zigeunerorkesten uit Transsylvanië.  Een voorstelling van Nadara is niet denkbaar zonder het opzwepende, spectaculaire zigeunerdansen. Het repertoire deze avond bevat de oorspronkelijke zigeunermelodieën en natuurlijk ook gypsy muziek van naburige volkeren. Met deze typische zigeunermuziek worden de dagelijkse beslommeringen weg gedanst in Hongaars-Roemenië. De naam Nadara betekent dan ook veelzeggend, in de zigeunertaal: "houd moed!"

Nadara maakte voor deze tour een Benefiet-cd: Cigány Bíro, waarmee het eigen Schoolproject wordt gesponsord. De muzikanten vertellen u, na het concert, graag over dit project.

Dankzij haar eigentijdse en opzwepende gipsy beat veroverde Nadara eerst de lokale bruiloftsmarkt in Transsylvanië en daarna al 15 jaar de wereldmuziekpodia in geheel Europa, en Japan. De band behaalde grote successen o.a. op het Sziget Festival in Budapest, het filmfestival in Cannes, het Internationaal Gipsy Festival in Tilburg en vele andere grote podia en festivals.

Kaarten kosten in de voorverkoop € 9,00 en aan de deur € 15,00. Reserveren kan via  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of 06-27020007

SCHAAPSCHEERDERSFEEST Hertenkamp de Borgstee Winsum​

Op zaterdag 25 mei a.s. van 11.00-16.00 uur wordt door Cosis op Hertenkamp de Borgstee in Winsum weer het jaarlijkse schaapscheerdersfeest georganiseerd.

Naast het op traditionele wijze scheren van een aantal schapen vanaf 13.00 uur, is er tussen 11.00 en 16.00 uur van alles te doen. Van ambachten tot leuke kraampjes met unieke handgemaakte producten en streekproducten en leuke activiteiten voor kinderen, zoals schminken, knutselen en een springkussen.

Het wordt weer een leuk en gezellig feest en uiteraard kan er genoten worden van lekker eten en drinken.

De opbrengst van het schaapscheerdersfeest komt geheel ten​ goede aan het Hertenkamp De Borgstee

Beginnerscursus Bridge in de Blauwe Schuit Winsum,

Met ingang van donderdagavond 5 september a.s. start in Cultureel Centrum de Blauwe Schuit een beginnerscursus Bridge.

In 12 lessen leert u bridgen. De lessen worden gegeven door een gediplomeerde docent van de Nederlandse Bridgebond. Na het volgen van de cursus kan u tot de zomerstop gratis meespelen bij de bridgevereniging Winsum.

De cursus kost 70 euro. Dit is inclusief een les- en werkboek en het gratis meespelen tot de zomerstop bij bridgevereniging Winsum.

Meer info of aanmelden kan via Karen Janssen, telefoon 0595-423707 of email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Kofferbakverkoop en Motorkeuring gaan toch door!

Wanneer:       Zaterdag 18 mei vanaf 19.00 uur

Waar:              Terrein Autowasstraat op het Aanleg.

We hebben een oplossing gevonden!

Voor het Dorpsplein konden we door ons eigen toedoen geen vergunning meer krijgen. Gelukkig heeft de Gemeente Hogeland met ons meegedacht en kwam met de optie het op een eigen-terrein te organiseren.

Dit terrein hebben we gevonden op het Aanleg bij de Autowasstraat waardoor het festijn toch doorgang kan vinden.

We hopen dat u in groten getale komt en dat we hiermee onze fout hebben kunnen herstellen.

Opgave niet nodig, maar vol = vol.

Voor meer info mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vriendelijke groet, Promotie Winsum

In samenwerking met Kwekerij Oosterhuis in Uithuizen, waar ook cliënten van Cosis werkzaam zijn, worden met ingang van vrijdag 7 december a.s. wederom kerstbomen verkocht op Hertenkamp de Borgstee. De opbrengst wordt gebruikt voor speeltoestellen op de Borgstee.

Van dinsdag t/m vrijdag van 09.00-15.30 uur kunt u op de Borgstee een kwalitatief goede boom aanschaffen in allerlei maten en soorten, van een Nordmann tot een traditionele kerstspar. De bomen zijn verkrijgbaar zonder kluit of met kluit in een pot.

Daarnaast kunt u op vrijdagavond 7 december tussen 17.00 en 20.00 uur (deze vrijdag is de Borgstee open vanaf 13.00 uur) uw kerstboom en leuke zelfgemaakte kerstspulletjes uitzoeken onder het genot van warme chocolademelk of glühwein met iets lekkers erbij, gebakken door Cosis. Ook worden er dan zelfgebakken oliebollen verkocht.

Heel graag tot op de Borgstee!

In Cultureel Centrum de Blauwe Schuit biedt Lentis iedere dinsdagmiddag van 13.00-16.00 uur een inloopmogelijkheid voor een brede doelgroep.

Heeft u psychische problemen of heeft u deze gehad, bent u langdurig uit het arbeidsproces of hebt u anderszins behoefte aan een inloopmogelijkheid, dan bent u van harte welkom om geheel vrijblijvend langs te komen.

De inloopmogelijkheid in de Blauwe Schuit in Winsum biedt u een veilige en uitnodigende omgeving voor ontmoeting en ontspanning, een kopje koffie of thee, een praatje of het lezen van de krant. Daarnaast zijn er creatieve workshops en worden er spelletjes gedaan.

Cultureel Centrum de Blauwe Schuit ligt aan de Warfstraat 1 in Winsum.

Voor meer informatie kunt u bellen met het Activiteitencentrum Uithuizen, 0595-431242

Op dinsdag 15 januari a.s. start Petra Agricola met een cursus acteren voor iedereen vanaf 18 jaar, met en zonder ervaring. De cursus bestaat uit 10 dinsdagavonden van 20.30-22.00 uur.

De lessen zijn speels, uitdagend en dynamisch. Er wordt gewerkt aan fysiek spel, scene-opbouw, ruimtegebruik, samenspel en incasseren, rolopbouw, verbeelding, improviseren, werken met tekst, geloofwaardig acteren en het spelen met timing en stiltes.

De cursus wordt gegeven door Petra Agricola. Zij heeft ruim twintig jaar drama en theater gedoceerd als eindexamenvak op Havo en VWO. De laatste tijd legt zij zich meer toe op het lesgeven aan volwassenen.

Ben je 18 jaar of ouder, nieuwsgierig of acteren iets voor je is of ben je al met acteren bezig en vind je het een uitdaging om je acteervaardigheden te verdiepen en verder te ontwikkelen? Geef je dan op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . De kosten voor deze cursus bedragen 110 euro.

Meer informatie? fb.me/theatercursussenPetra.

Deze maand is het weer zo ver. Op 11 november is het sint Maarten.

Dit jaar valt 11 november op een zondag. Dan is het te doen gebruikelijk om het sint Maarten lopen te verplaatsen.

Vanuit de Ondernemersvereniging Winsum hebben wij er voor gekozen om de kinderen op maandag 12 november de gelegenheid te geven om langs de deuren te gaan. Dit omdat de meeste ondernemers op zaterdag om 17:00 uur, of soms zelfs eerder, sluiten. De tijden waarop normaal de kinderen (beginnen te) lopen langs de deuren.

Beste Spooktocht Liefhebbers,

Door een opeenstapeling van diverse omstandigheden kunnen we voor jullie niet een Spooktocht in elkaar draaien die jullie van ons gewend zijn.

We hebben daarom als bestuur besloten de Spooktocht over het jaar heen te tillen zodat we genoeg tijd, materiaal, middelen, mogelijkheden en man/vrouwkracht beschikbaar hebben om weer iets spectaculairs neer te zetten.

De spooktocht wordt verplaatst naar eind februari/ maart 2019.

Wanneer de exacte datum bekend is zullen we jullie hier meteen van op de hoogte stellen, evenals de datum waarop we starten met de inschrijving als vrijwilliger of deelnemer.

Met vriendelijke groet Stichting Promotie Winsum.

Meedoen banner

Download agenda

Facebook

facebook promotiewinsum