Drukbezochte Classic Race Demo in Winsum

Afgelopen zondag werd voor de 5e keer de Classic TT-demo races gehouden in Winsum. Het is een evenement dat snelheid, nostalgie, lawaai en gezelligheid biedt.

Zaterdagavond werd de aftrap gegeven met het keuren van de motoren op het Dorpsplein. Klokslag 19.00 reed de colonne klasieke motoren over De Boog naar het Dorpsplein waar de motoren een voor een op een klein podium werden gekeurd. Het geheel werd op orginele wijze aanelkaar gepraat door Cees van der Meent.

Zondag begon de dag met de training, van 10.00 tot 12.00 konden de renners de baan verkennen en de motoren inrijden. Bijna ging het feest voor een van de renners niet door, bij hem knapte de ketting, maar gelukkig kon dit tijdig worden hersteld.

De officiele races zijn om 12.45 uur gestart. Om beurten verschenene de verschillende klassen aan de start. 350cc, 50cc, Oldtimer klasse, 125cc, 500cc, 250cc en Zijspanklasse in 2 manches.

De baan is 2.5 km lang, bevat een paar spannende bochten, slingers en een mooi recht stuk. Het wordt dan ook wel een van de mooiste banen van Nederland genoemd.

De races verliepen zonder noemenswaardige incidenten. Een drietal schuivers met gelukkig enkel blikschade. Twee motoren bleven door accupech langs de kant staan en de spreekstalmeester was een tijdje niet te horen aangzien het aggregaat voor de omroepinstalatie geen brandstof meer had.

Het was een gezellige drukte, zo’n 1000 man publiek van alle leeftijden en uit alle windstreken was op het gebrul van de motoren afgekomen. De kraam van de Gezamelijke Horeca Winsum en de snackwagen hebben dan ook goede zakengedaan.

Naast de nodige strijd op de baan, konden de bezoekers ook de spanning in het rennerskwartier meekrijgen.

Het bedrijventerrein het Aanleg was afgesloten voor verkeer, daarom was er voor de bewoners aan het circuit een speciale veerdienst in het leven geroepen om hen naar de overkant van Winsumerdiep te varen. Aan de Pieterpadters was ook gedacht, zij werden via Maarhuizen gestuurd, waar ze toch ook weer langs heel mooi stukje van Winsum kwamen.

Al met al was het een zeer geslaagde dag waar we met veel plezier op terug kijken.

Onze speciale dank gaat uit naar de ondernemers van Winsum die het voor ons financieel mogenlijk hebben gemaakt om dit fantastische evenement te kunnen organiseren.  Ook willen wij onze vrijwilligers bedanken die ook deze keer weer met veel enthousiasme en optimale inzet hebben geolpen met de op- en afbouw, praktische voorbereiding en het begeleiden van het publiek.

Promotie Winsum.

Meedoen banner

Download agenda

Facebook

facebook promotiewinsum