Winsumer Wierdentocht 2017

 

Op zaterdag 29 april is het weer zover. De 31e editie van de niet te missen Winsumer Wierdentocht. Het evenement wordt georganiseerd door TFC Winsum. Er kan gestart worden voor afstanden over 150, 100 en 55 kilometer. De route is volledig bepijld en door de landelijke organisatie voor toerfietsers, de NTFU, gekwalificeerd als erkende toertocht. Hetgeen een waarborg is voor een goed georganiseerde en verzorgde tocht.

Nadat vorig jaar de finish voor het eerst gesitueerd was op het Boogplein krijgt dat dit jaar een vervolg. In overleg met de ondernemers en Promotie Winsum wordt gekeken hoe de Winsumer Wierdentocht en het dorp tijdens het evenement nadrukkelijker kunnen integreren. Met de insteek om dit de komende jaren verder uit te bouwen.

Het centrum van Winsum is zaterdag 29 april dan ook gewoon toegankelijk. Rondom Koningsdag en de dagen erna is het feestelijk in het centrum van Winsum. Zo hebben ondernemers de vlag uit en zijn er voor het winkelend publiek interessante aanbiedingen. Met de wielrenners die over de finish komen ontstaat een aantrekkelijke wielersfeer.

De Winsumer Wierdentocht brengt je als liefhebber de provincie Groningen in optima forma. Naast het overwinnen van de vele voor Groningen zo karakteristieke wierden wordt bijvoorbeeld het Nationaal Landschap Middag-Humsterland aangedaan. Vandaar gaat het naar het Reitdiepdal, waar je rijdend langs de oevers van het Reitdiep het eeuwenoude vissersplaatsje Zoutkamp al kunt zien liggen.

Maar ook het Hogeland wordt niet vergeten en de kilometervreters van de 150 kilometertocht hebben het geluk om door Leermens te rijden. Misschien wel één van de mooiste wierdendorpjes die Groningen rijk is. Kortom, deze klassieker biedt voor elk wat wils en zal de deelnemers na de finish met leuk aandenken en  een voldaan gevoel huiswaarts laten gaan.

De start is bij Marenland Recreatie, Winsumerdiep 6 in Winsum. Hier kan vanaf 8.00 uur gestart worden voor de 150 en de 100 kilometer. Vanaf 9.00 uur kunnen de liefhebbers voor de 55 kilometer vertrekken. De inschrijving sluit om 10.00 uur, Meer informatie is te vinden op www.winsumerwierdentocht.nl.  

Meedoen banner

Download agenda

Facebook

facebook promotiewinsum