Een Prokkel is een prikkelende ontmoeting tussen iemand met een verstandelijke beperking én iemand zonder. Dat kan tussen twee mensen zijn, maar ook in een groep. De prokkelweek is dit jaar van 4 t/m 9 juni en door NOVO Winsum wordt op vrijdagmiddag 8 juni a.s. een Prokkel georganiseerd in Cultureel Centrum de Blauwe Schuit.

Onder professionele begeleiding van het atelier van Marleen Bakker en Renate Martini in de Blauwe Schuit schilderen we een kleurrijk portret van elkaar, we bekijken elkaar goed en leren elkaar beter kennen. Na de workshop sluiten we af met een hapje en een drankje.

Vindt u het leuk om cliënten van NOVO tijdens het schilderen beter te leren kennen? Geef u dan op voor deze Prokkel op 8 juni a.s. van 12.30-16.00 uur via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . U bent van harte welkom en aan de workshop zijn geen kosten verbonden

 

Avontuurlijk, interactief en muzikaal kindertheater voor 2+, daar bleek zeker behoefte aan te zijn in de dorpen in Groningen! Hier kwamen Natalie van Eerden en Inge Bakker van Theater Pannenkoek uit de stad Groningen achter, na deze vraag te hebben gesteld op internet. (Facebook.)

Er werd massaal gedeeld en geantwoord vanuit alle hoeken van de provincie. Voor de dames van Theater Pannenkoek volop reden om de stoute schoenen aan te trekken en verschillende zaaltjes in de provincie te huren om hun kleurrijke voorstelling 'Antonia' gebaseerd op het gelijknamige boek van Anke de Vries, te gaan spelen. De tour die twee maanden zal duren begint om 15:30 op Vrijdag 4 Mei in de Mellenshorst in Haren. Daarna zullen ze nog in Ezinge, Blijham, Losdorp, Grijpskerk, Den Andel, Woensdag 13 Juni in de Blauwe Schuit in Winsum, Eelderwolde, Zuidhorn en Veendam te zien zijn. Ze eindigen hun lente-zomer tour op FestiValderAa in Schipborg. Mocht het een succes worden dan willen ze het dit najaar herhalen met een ander stuk op wat meer locaties. Raadpleeg voor de speeldata, tijden en locaties hun Facebookpagina. De kaartjes zijn (muv Veendam en FestiValderAa) €5,- per persoon voor iedereen vanaf twee jaar en te reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Voorstellingsinformatie

'Antonia' (2018 gemaakt in opdracht van Groninger Forum voor de nationale voorleesdagen)   voor 2-ca 7 jaar

Naar het boek van Anke de Vries en Piet Grobler

Elke morgen zingt vogel Antonia de andere vogels in het bos wakker, die daar niet zo blij mee zijn en haar dat tierend laten weten. Wanneer ze er op een ochtend ineens niet meer is om ze te wekken, vinden de vogels dat toch niet zo fijn. Waar is ze gebleven? Een voorstelling vol muziek, kleur en geen kleur, lieveheersbeestjes, een radioshow, veel bonte vogels, Antonia, en een opbloeiende liefde..

Duur voorstellingen: 30 minuten

Uitslag 112 baan Winsum; (eerste en tweede plek gaan door naar de volgende ronde)

1. Borne, brw Twente

2. Oldebroek, VNOG

3. Steenwijk, VR IJsselland

4. Leek, VRGroningen

5. Harkstede, VRGroningen

6. Bierum, VRGroningen

7. Welsum, VR IJsselland                                             

8. Winschoten 2, VRGroningen

9. Woerden, VRU

Uitslag HD baan Winsum; (eerste, tweede en derde plek gaan door naar de volgende ronde)

1. Veendam, VRGroningen

2. Vlagtwedde, VRGroningen

3. Oude Pekela, VRGroningen

4. Wagenborgen, VRGroningen

5. Woldendorp, VRGroningen

6. Siddeburen, VRGroningen

7. Winschoten, VRGroningen

8. Uithuizen 2, VRGroningen

9. Ten Boer, VRGroningen

10. Wehe den Hoorn, VRGroningen

 

Meer info: http://www.vaardigheidstoetsen.nl/uitslagenHTML/2018/112‐p‐14‐04‐winsum.pdf

Terra Winsum organiseert dit jaar weer een actie tweedaagse. Dit vierjaarlijks terugkerend evenement zal gehouden worden op donderdag 22 maart en vrijdag 23 maart 2018. Het goede doel van dit jaar is de dierenambulance.


Tijdens deze twee actiedagen zal er zoveel mogelijk geld worden ingezameld voor het goede doel. Op donderdagochtend 22 maart is er een sponsorloop en een fietstocht. De startpunten zijn in Bedum, Ezinge, Warffum, Zuidhorn en Winsum. Alle groepen hebben de school in Winsum als einddoel. 's Middags zijn vele leerlingen druk in de weer met workshops. Hier worden spullen gemaakt die de volgende dag zullen worden verkocht tijdens de braderie. Op deze vrijdag zal er ook een pop-up restaurant worden ingericht waar men heerlijk kan eten. Daarnaast zullen er leerlingen zijn die gaan klussen bij diverse bedrijven en particulieren om op deze wijze zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de dierenambulance.

 

Pop-up restaurant
Vrijdag staat Terra Winsum geheel in het teken van de braderie. Iedereen is van harte uitgenodigd op vrijdag 23 maart om een bezoek te brengen aan de braderie op de locatie Hamrik. Deze is van 13.00 uur tot 17.00 uur. Een enthousiast team van docenten bereidt zich voor op deze goede doelenactie. Voor het pop-up restaurant wordt alleen gewerkt met reserveren vooraf via  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  voor de volgende tijden: 17.00 uur- 18.00 uur en 18.15 uur-19.15 uur. Het worden vast en zeker hele mooie dagen, voor het goede doel!

Zaterdag 17 maart 2018 - De Blauwe Schuit, Winsum, 20.30 uur

€ 16 (Vrienden van de SKKW € 14)

Kaarten reserveren via  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. vanaf zaterdag 10 maart bij Sporthuis Winsum in Winsum en 's avonds aan de zaal (zolang de voorraad strekt).

 

'De God van de Slachting' 
De acteurs Bert Bunschoten en Wigbolt Kruijver maken met Het Volk, het oudste en kleinste professionele toneelgezelschap van Nederland, al langer dan 40 jaar kwaliteitstoneel en zijn inmiddels een onvermijdelijk monument binnen het huidige theaterlandschap.

In hun nieuwe voorstelling 'De God van de Slachting' komen twee echtparen bijeen om een verklaring voor de schadeverzekering op te stellen: de zoon van het ene stel heeft 'gewapend' met een stok de zoon van het andere paar twee tanden uitgeslagen. Een uit de hand gelopen kinderruzie, meer is het niet, zo lijken de ouders aanvankelijk overeen te komen.

Beide echtparen, gegoede middenklasse, intellectueel onderlegd en welgemanierd, willen het beschaafd oplossen met een open gesprek, maar gaandeweg blijken woorden - en vooral woordkeuzes - de laagjes vernis van de beschaving grondig af te schuren tot er alleen nog een (verbaal) slagveld overblijft.

Op typisch Volkiaanse wijze ontaardt dit gegeven in een geloofwaardige chaos. Het laat op komische manier zien hoe de spanningen tussen vier echtelieden leiden tot een onontkoombaar eind waarin nog slechts zielige hoopjes mens resteren.

'De God van de Slachting' van de Franse schrijfster Yasmina Reza is over de gehele wereld met succes gespeeld en door Roman Polanski verfilmd onder de titel Carnage.

Naast Kruijver en Bunschoten als de beide echtgenoten worden de damesrollen vertolkt door Minke en Karlijn Kruijver.

Fotograaf: Hans Vissers

Lezing Jikke van der Spek over hoogtijdagen van De Ploeg (1918-1928)

Op donderdag 15 maart houdt Jikke van der Spek van het Groninger Museum in cultureel centrum De Blauwe Schuit in Winsum een lezing met als titel 'Avant-garde in Groningen. De Ploeg 1918-1928'. De kunsthistorica vertelt hierin over de hoogtijdagen van het Groningse kunstenaarscollectief De Ploeg. De lezing begint om 20.00 en duurt tot 22.00 uur. De entree bedraagt 9 euro, dit is inclusief twee consumpties.

Honderd jaar geleden, in 1918, wordt in Groningen kunstkring De Ploeg opgericht. Een aantal jonge kunstenaars, waaronder Jan Wiegers, Jan Altink en Johan Dijkstra, bundelt de krachten, om het Groningse kunstlandschap eens flink 'om te ploegen', vandaar de naam. De vernieuwingsdrang breekt in Groningen pas echt goed door nadat Jan Wiegers tijdens een gezondheidskuur in Davos bevriend raakt met de Duitse expressionist Ernst Ludwig Kirchner. Terug in Groningen raken zijn Ploegcollega's gegrepen door de nieuwe vormen, kleuren en technieken die hij introduceert. Het inspireert tot het ontstaan van het opzienbarende Groningse expressionisme.

Het Groninger Museum richt dit jaar van 26 mei tot 4 november met een omvangrijke expositie de aandacht op de hoogtijdagen van De Ploeg, de jaren 1918-1928. In deze lezing loopt Jikke van der Spek, co-conservator van de tentoonstelling, hier alvast op vooruit.

De lezing wordt georganiseerd door atelier De Blauwe Schuit van kunstschilder Marleen Bakker en beeldendkunstenaar Renate Martini. Zij besteden dit jaar in verschillende activiteiten aandacht aan De Ploeg. In de zomermaanden organiseren ze exposities van basisschoolleerlingen en van schildercursisten die zich door de Groningse kunstkring hebben laten inspireren.

De theaterzaal waarin de lezing wordt gehouden, is open vanaf 19.30 uur. Er is parkeergelegenheid naast de Blauwe Schuit (Borgweg) en achter het gebouw. De lezing duurt tot ongeveer 22.00 uur. Halverwege is er een korte pauze.

Neem een kijkje bij de NOVO locaties in Winsum tijdens de Week van Zorg en Welzijn

De Week van Zorg en Welzijn vindt plaats van 12 t/m 17 maart 2018. Meer dan duizend zorg- en welzijnsorganisaties openen tijdens deze week hun deuren om aan Nederland te laten zien hoe het er aan toegaat op de werkvloer.

Ook NOVO Winsum opent tijdens deze week haar deuren op een aantal dagbestedingslocaties. Woensdag 14 maart tussen 09.30-15.00 uur kunt u een kijkje nemen op de dagbestedingslocaties Hertenkamp De Borgstee, Cultureel Centrum De Blauwe Schuit  en Verpleeghuis De Twaalf Hoven en op donderdag 15 maart tussen 09.30-15.00 uur bij de Woonlocatie Het Hooge Heem.

De week van Zorg en Welzijn is bij uitstek de mogelijkheid voor zorg, welzijn, gemeenten en onderwijs om aan het grote publiek te laten zien waar de sector Zorg en Welzijn voor staat.

Heel graag tot 14 en/of 15 maart a.s. op een van onze bovengenoemde locaties.

Meer informatie over de NOVO locaties? www.novo.nl/locaties. Overzicht van de open huizen en activiteiten tijdens de Week van Zorg en Welzijn?www.zorgpleinnoord.nl

Fresku

>Zaterdag 3 maart 2018 - De Hoogte, Winsum, 20.30 uur

€ 16 (Vrienden van de SKKW € 14)

Kaarten reserveren via  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. vanaf zaterdag 24 februari bij Sporthuis Winsum in Winsum en 's avonds aan de zaal (zolang de voorraad strekt).

 

'Welkom bij de Fresku show'
Roerig, zo kun je de eerste jaren van Roy Reymound noemen. Als kind van een Nederlandse moeder en een Antilliaanse vader groeide hij deels op in een compleet blank milieu in Eindhoven, maar ook een compleet donkere omgeving op Curaçao. Hij droomde over een carrière in een artistiek beroep zoals zanger, tekenaar of schrijver, maar belandde in de riemenfabriek van Eindhoven. In de pauzes schreef hij zijn rapteksten en na het werk maakt hij persiflerende filmpjes met zijn beste vriend Teemong. De filmpjes werden duizenden keren gedeeld op internet en de typetjes die hij daar neerzette werden BN'ers. Hij zette een track op het internet en had binnen no time een platencontract op zak. Na vier jaar trouwe dienst bij de riemenfabriek besloot hij toch zijn droom achterna te gaan als de woordkunstenaar Fresku. Dit resulteerde in 3 albums met ieder 4****-recensies in onder andere de Volkskrant, optredens op de grootste festivals zoals Lowlands en Paaspop, een uitverkocht Paradiso en mediaoptredens in De Wereld Draait Door, Pauw en 24 uur met. Zijn samenwerking met Teemong resulteerde in miljoenen views op YouTube met bekende typetjes als Gino Pietermaai en Willy Keurig. Fresku voelt een noodzaak om het leven en de wereld te begrijpen. Hij voert een soort innerlijke heilige oorlog, met als belangrijkste wapens poëzie en humor. Als een schilder stelt hij zijn liedjes samen waarin alles gedetailleerd wordt uitgewerkt. Beladen thema's worden afgewisseld met ontlading in de vorm van satire en persiflages. De bijbehorende video's, gemaakt door zijn creatieve wederhelft Teemong, zijn afwisselend controversieel, emotioneel, humoristisch maar vooral indrukwekkend.Eén ding mag duidelijk zijn; Fresku heeft een hoop te vertellen en te delen. Niet alles kan hij kwijt op een plaat of tijdens een festival. In het theater wisselt hij zijn scherpe raps af met grappige persiflages en zien we of hij zijn heilige oorlog gaat winnen, of dat hij het moet afleggen.

Fotograaf: Melissa Verhoeven

Meedoen banner

Download agenda

Facebook

facebook promotiewinsum