Zaterdag

29

September

Themadag en Gondelvaart

Themadag en Gondelvaart

Op de themadag worden diverse activiteiten georganiseerd rond het thema van de Tocht om de Noord ; De kunstenaars van “De Ploeg”.

Ook de Gondelvaart zal in het teken staan van deze kunstenaarsgroep, we hopen dan ook op veel kunstzinnig uitgedoste vaartuigen.

De Ploeg is een kunstenaarscollectief dat op 1 mei 1918 in de stad Groningen werd opgericht. De leden zijn vooral kunstschilders, maar ook musici en literatoren zijn lid geweest van de Groninger Kunstkring De Ploeg. Jan Wiegers, Johan Dijkstra, Jan Altink, George Martens, Alida Jantina Pott en Simon Steenmeijer behoorden tot de leden van het eerste uur. Met de naam De Ploeg wilde men aangeven dat er op kunstgebied in Groningen iets nieuws ontwikkeld moest worden. De naam is bedacht door Jan Altink. Hij wilde de Groninger kunst gaan "ontginnen" en dacht daarbij aan het omwoelen van aarde. Hierbij is een ploeg nodig, vandaar de naam. Het doel: ’Groninger artiesten nader tot elkaar brengen en het kunstleven op alle wijzen te bevorderen’.

Informatie

  • Datum: Zaterdag 29 September 2018
  • Tijd:
  • Locatie:

Programma

Er is nog geen informatie bekend over het programma

Meedoen banner

Download agenda

Facebook

facebook promotiewinsum